BIO HOVĚZÍ VEVERKA

Skladem: 2 kg

Balení: kg

Města, kde můžete tento produkt nakoupit:

  • Hrubá Vrbka
  • Hodonín
  • Veselí nad Moravou - u KINA MORAVA
  • Kyjov
  • Brno-Královo Pole
  • Brno-Kohoutovice
  • Břeclav
  • Skalice - prodejna Anjelik
  • BRNO M PALÁC
  • PRAHA
  • BZENEC - U LÉKÁRNY 19:30

420Kč/kg

Jedná se o maso, které najdeme v horní části pupku, přesněji je to svalový úpon bránice. Hovězí veverka je tvořena dvěma dlouhými svaly, které jsou spojeny podélnou blánou. Tato část zvířete, byla dlouho neobjevena, protože jí je na zvířeti málo. V současné době, ale už má hovězí veverka své místo mezi milovníky hovězího masa.

Hovězí veverku můžete použít v kuchyní na mnoho věcí, ale dle kuchařů a milovníků masa je nejlepší na skvělé steaky. Nejdůležitější je mít hovězí veverku dobře vyzrálou.

Příprava steaku je jednoduchá jako vždy. Maso lehce zlehka potřeme olejovým olejem a položíme na suchou, ale dobře rozpálenou pánev. Pokud chceme medium, pečeme přibližně 7-8 minut (silnější kousky) z každé strany. Pokud máte vpichový teploměr, tak by měla být teplota uvnitř steaku přibližně 55 - 60°C.

I veverka musí odpočívat

Po sundání z pánve musíme dát maso odpočinou na cca 10 minut na teplé místo. Nejlepší je trouba předehřátá na 100°C, ale dá se použit i předehřátá pánev, do které steak vložíme a přikryjeme pokličkou. Maso nám pěkně uvolní šťávy ze středu do celého steaku. 

Cena 420,- Kč/kg

Koupit kg

Informace

 

Dotaz na produkt

Položky označené * jsou povinné.