Vepřové maso

Maso z vepřů, které  chováme v ekologickém zemědělství, kde je eliminován stres a zvířata jsou krmena jen biokrmivem, se vyznačuje tou nejvyšší kvalitou.

Zvířata v ekologickém zemědělství jsou chována v přirozených podmínkách, které jim zaručují především dostatek životního prostoru a přirozenou stravu. Právě přirozený způsob života a kvalitní přírodní podmínky označujeme novým pojmem „welfare“, který je základní podmínkou pro získání označení „Bio maso“. Vepříci jsou ustájeni v otevřené stáji s velkým výběhem, krmí se ručně třikrát denně čerstvě nasekaným jetelem, což je rostlinná bílkovina a směsí pšeničného, ječného a hrachového šrotu, který si sami na farmě připravujeme. Obilí, hrách, jetel a ostatní krmiva pocházejí výhradně z našich ekologicky obhospodařovaných polí

Toto má nepochybně pozitivní vliv na zdravý vývoj zvířete, jeho psychickou pohodu a následnou kvalitu a chuť masa. Zvířata pocházející z ekologických chovů jsou ušetřena stresu, psychické zátěže a následnému hromadění tuku v tkáni či větší náchylnosti k nemocem. Právě oslabení organismu a malá odolnost vůči nemocem jsou příčinou toho, proč je v konvenčních chovech nutné přidávat do krmiv kromě růstových hormonů preventivně také antibiotika, která však mohou následně vést k postupné resistenci bakterií v lidském organismu a následnému snížení účinnosti antibiotik k léčbě různých lidských onemocnění. To ale není všechno, při krmení zvířat v ekologickém zemědělství také platí striktní zákaz používání hormonů, škodlivých pesticidů a všeobecně chemie.

Maso je vakuově baleno

Výborná na přípravu řízků a přírodních plátků. Cena...
Vynikající je plněná zeleninovou směsí, při...
Vepřová žebírka pečená na medu s pikantním kořením...
Vhodný k pečení, na mleté maso i ke guláši.  Cena...