Jehněčí a kůzlečí

Jehněčí maso je maso pocházející z mladých ovcí ve věku do šesti měsíců. Jehněčí maso má podobné vlastnosti jako maso skopové či kůzlečí, pro neznalé lze toto maso popsat jako něco mezi hovězím a králíkem. Jde o maso velmi kvalitní, vyrostlé v naprosté většině případů díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě a tudíž velmi zdravé. Vyznačuje se typickou příchutí, která je však mnohem slabší než masa skopového. Proto se tradičně upravuje s česnekem a bylinkami, například majoránkou nebo dobromyslí. V české kuchyni není dosud jeho použití příliš obvyklé. V oblasti Balkánu, Indie, Kavkazu, Blízkého aStředního východu je, spolu se skopovým, nejčastěji užívaným druhem masa. Je oblíbené také v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni.

Sezóní prodej.

210,-Kč/kg. Cena bude upravena dle skutečné váhy...

BIO jehněčí vnitřnosti

momentálně není skladem
70,-Kč/kg. Balíček obsahuje směs: srdíčko, ledvinky,...
313K3/kg. Šrůtek neboli „zákrčí” je partie...
599Kč/kg. Část jehněčí zadní čtvrtě. Jedná...
499,-Kč. Partie z přední části jehněte. Maso...
649 Kč. Prostřední části hřbetu je velmi...
659Kč/kg. Naporcované kousky masa určené přímo...
310Kč. Svalovina této partie je prorostlá tukem,...

BIO JEHNĚČÍ ŽEBÍRKA

momentálně není skladem
212 Kč/kg. Jehněčí žebírka doporučujeme...
380 Kč/kg. Jehněčí žebra bez kosti neboli...
111 Kč/kus. Jehněčí ocásek s kouskem křížové...
132Kč/ kus. Jehněčím kolínkem označujeme...
189 Kč/kus. Jehněčím kolínkem označujeme...